home
Haier klima uređaji Za one koji znaju što hoće...

KLIMA CALL CENTAR 0800-8081

Novosti

  • > Haier - 5 godina garancije!

    Budite bezbrižni uz HAIER klima uređaja uz 5 godina garancije na cijeli uređaj (vrijedi za kućnu seriju). HAIER je svjetski broj 1 za kućanske uređaje već 9 godina za redom (Istraživanje napravljano od strane agencije Euro – Monitor International – London, UK). Više

  • > Mostra Convegno

    Mostra Convegno sajam je jedan od važnijih događanja u svijetu iz područja klimatizacije. Ove godine je bilo preko 2.400 izlagača te je navedeni sajam ugostio 162.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Više

Haier rashladnik vode (15 MW)

Haier proizveo rashladnik vode kapaciteta 15 MW, što predstavlja uređaj s najvećim rashladnim kapacitetom na svijetu!

U travnju ove godine Haier je predstavio centrifugalni rashladnik (eng. chiller) s rashladnim kapacitetom od čak 15 MW.

Radi usporedbe, navedeni kapacitet je ekvivalentan ukupnom zbroju kapaciteta otprilike 5.000 kućnih klima uređaja kakvi su uobičajeni u naši domovima! Samo jedan rashladnik ima mogućnost rashladiti površinu veličine 100.000 m2 tj. jednu zagrebačku četvrt. Predstavljen je na China Refrigeration Expo sajmu u Šangaju u travnju 2017.

Rashladnik koristi najmoderniju tehnologiju magnetske levitacije (Maglev technology). Haier je pionir u istraživanju i razvoju uređaja s ovom tehnologijom još od 2006. godine, a nekoliko stotina uređaja kapaciteta od 3 do 8 MW su već u višegodišnjoj eksploataciji na području Azije. Haier u Kini ima više od 80% udjela na tržištu centrifugalnih rashladnika i predstavlja apsolutnog lidera u tom području.

Tehnologija magnetskih ležajeva bez trenja postiže izvanrednu izdržljivost pri različitim opterećenjima što donosi uštede u potrošnji energije i otvara mogućnosti do sada nezamislive u sektoru hlađenja.

Uspoređujući s dosadašnjim usporedivim centralnim sustavima, Haier rashladnik troši 50% manje energije i ima dvostruko duži radni vijek. Time postaje jedan od ključnih proizvoda za industriju i najavljuje smjer budućih razvojnih dostignuća.

Haier koristi inteligentnu tehnologiju koja uključuje automatizaciju kompletnog sustava, ne zahtjeva ljudsku intervenciju za održavanje i primjenjuje umjetnu inteligenciju. Ugrađene jedinice su dio pilot programa kojim Haier istraživački centar konstantno unaprjeđuje postojeća tehnička rješenja i pomiče trenutne granice.

Više od 15 godina MB Frigo Grupa je generalni zastupnik za Haier klimatizacijske sustave na području Adria regije.

  • Za više informacija kontaktirajte odjel inženjering klimatizacija - kontakt.